Tormási Polgárőr Egyesület

A Tormási Polgárőr Egyesület 2009. november 3-án alakult 23 taggal, a bűncselekmények megelőzése és a különböző tulajdonformák védelme érdekében önkéntes feladatot felvállaló állampolgárok munkájának összefogása céljából. Az egyesület a szolgálati fellépésének megszervezését, rendszerbe foglalását, a tevékenység szervezeti összehangolását tűzte ki feladatul.

Az egyesület székhelye: 7383 Tormás Ács József utca 5.
Az egyesület tisztségviselői:
Elnök: Kopasz Bálint
Titkár: Váradi Jánosné
Gazdasági vezető: Tolnai Péter

Az egyesület célkitűzései és feladatai:

  • Az egyesület a vagyonvédelem és a közbiztonság javításával a lakosság szubjektív biztonságérzetét növeli, a közösségi kapcsolatokat erősíti.

  • Azonos profilú szervezetekkel kapcsolatok létesítés, illetve fenntart.

  • Közreműködik a környezet-, természetvédelmi-, és karitatív feladatok végrehajtásában,

  • Az egyesület a feladatait különböző tevékenységi formákon keresztül valósítja meg, mint a járőrözés, információszerzés és továbbítás,

  • Tájékoztatja a jogosult szerveket a bűnelkövetéseket elősegítő körülményekről,

  • Az önkormányzat által szervezett közösségfejlesztő és közösségépítő rendezvényeken felvilágosító, megelőző tájékoztatásokat tart a bűnmegelőzés lehetőségeiről, módszereiről,

  • A faluközösség tagjainak tájékoztató anyagokat készít különböző bűnmegelőzési technikákról, tudnivalókról.

A megalakulás óta a Tormási Polgárőr Egyesület az alábbi programokban, feladatokban vesz részt:

Tormásért Egyesület kezdeményezésére a Tormási Polgárőr Egyesület szervezésében, a Tormási Fiatalok Szervezete Egyesület részvételével a temető „tavaszi nagytakarítását” látták el a településen élők. A civilszervezetek tagjai mellet a település egyéb aktivistái is részt vettek. A takarítás során eldobált régi koszorúkat, mécseseket, egyéb hulladékot gyűjtöttek össze. Később csatlakozott a Te Szedd mozgalomhoz.

Családi délutánokat, év végi vacsoraesteket  rendezett több alkalommal, a polgárőrök és családtagjaik, barátaik részvételével. Rendszeresen  részt vesz az Orfűn megrendezésre kerülő megyei polgárőr napon, melyen a tagok nagy létszámban adnak vért a Vöröskereszt szervezésében. A tormási lecsófesztivál egyik állandó csapata .

Az  Egyesület tagjai képzésen vettek részt a Tormási Faluházban. A képzést, számonkérés követte, melyet a polgárőrök sikeresen teljesítettek.

Az egyesület  felvilágosító, megelőző tájékoztatásokat tartott a lakosságnak a bűnmegelőzés lehetőségeiről, módszereiről.

Pályázatokban vett részt  melyeknek köszönhetően egységes formaruházatot, és egy Suzuki Vitara terepjárót tudott beszerezni az Egyesület. Az autónak köszönhetően növelni tudta a külterületi járőrözések számát, rossz útviszonyok esetén a felsőkövesdi lakosság közlekedésében segít.

 

 

 

 

 

 

Rendszeres járőr – és figyelő szolgálatot lát el, rendezvények biztosításában vesz részt.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.